Prožijte podzimní prázdniny u koní ve westernovém stylu

30.08.2010 11:10

 Podzimní prázdniny u koní

aneb

relaxačně vzdělávací  kurz

nejen pro děti ;-)

Věk  účastníků: 8 až  let

Termín:  26.- 30.10. 2011, příjezd středa 17- 18:00 hodin, odjezd neděle  15- 16:00 hodin.

Doprava: vlastní

Strava:  5x denně, pitný režim (po celý den k dispozici teplý čaj).

Ubytování :  v 10 lůžkovém pokoji s vlastním sprchovým koutem a WC.

Cena: 2.800,-

Nevratná záloha ve výši 1.300,- je splatná do 31.9., doplatek do 15.10. (pořípadě- po dohodě je možné doplatek uhradit až na místě).

Platba na účet č. 2092213183/0800, jako variabilní symbol uveďte datum narození účastníka kurzu a do zprávy pro příjemce jméno a za pomlčkou záloha nebo doplatek (podle toho, co zrovna platíte)

Program:           

Jízda na koni- minimálně 1 hodina denně (procházka lesem).  Jezdit se bude převážně bez sedla, pokud by měl někdo strach z jízdy bez sedla, dostane madla, nebo jezdeckou deku (na ní to tolik neklouže, jako na holém koni). Jízda na koni vždy s doprovodem.

Pro zpestření každý den něco navíc, například projížďka vozem (samozřejmě taženým koňmi ;-), voltiž (gymnastika na koni- základní cviky, které zvládne každý, i já ;-), pro dívky jízda v dámském  sedle a pro kluky ve westernovém sedle. Během celého kurzu bude doprovodný program (´´celotáborová westernová hra´´- letos s malým překvapením- mimo jiné žívá hudba u táboráku, ...a dále se nechte překvapit ;-)

Děti  budou získávat různé informace, např. o základech chování koní a hlavně o chování se k nim. Dále o péči o koně, o různých způsobech výcviku a o plemenech (minimálně o těch, co jsou u nás- tj. hucul, fjord, hafling, norik, Irský cob- tinker). Naučí se je čistit, postrojovat a vodit. To vše pod odborným dozorem.

Pokud budete mít zájem dozvědět se něco konkrétního, co není  uvedeno, stačí napsat (např. e-mail: karcav@atlas.cz, facebook: Karolína Vágnerová, mobil: 739 617 162) pokusím  se to doplnit a splnit.

Ti, co se budou chtít podívat, co se účastníci kurzu naučili, se mohou přijet v neděli od 14 hodin podívat na malé jezdecké hry, kterými bude kurz zakončen.

Nezaponeňte s sebou: ešus a plecháček (plechový nebo nerezový hrnek)  pevnou a teplou sportovní obuv (nejlépe nepromokavou!), holínky, teplé oblečení, pláštěnku, mycí potřeby, ručník, přezůvky, pokud je k dispozici, tak jezdeckou nebo cyklistickou helmu (pro ty co nemají vlastní je možnost půjčení). Děvčata sukně a chlapci kostkovanou (nejlépe flanelovou) košili, popř. kolty- pro focení na památku. Věci volte takové, kterých Vám nebude líto.

Doporučujeme zdravotní připojištění!